Houtenvloeren Bax
Image default
Dienstverlening

Zorg voor je sloten en sleutels

Terwijl je sloten en sleutels misschien niet de duurste objecten in je huis zijn, ze zijn zeker een van de belangrijkste. Het is erg frustrerend om te proberen om een buitendeur van het slot te halen, met je armen vol boodschappen en een gevecht moeten leveren met het slot. Hier zijn wat tips om je sloten en sleutel te verzorgen en om ze gemakkelijk te kunnen blijven gebruiken en hun levensduur te verlengen.

Sommige problemen die je met sloten kan hebben zijn: De sleutel wil niet draaien, de sleutel wil draaien, maar het slot doet het niet, en de sleutel draait, maar alleen met veel moeite. De oorzaken van deze algemene problemen met sloten variëren, maar in ieder van deze gevallen is er een gemakkelijke oplossing om je slot te repareren.

Als je sleutel helemaal niet wilt draaien, kan het zijn dat die niet goed geslepen is. Test het slot met de originele sleutel. Als deze sleutel het wel doet, ga dan met de kapotte sleutel terug naar de slotenmaker waarvan je hem gekocht hebt. Als alternatieve sleutels ook niet willen draaien in het slot, is het tijd om een andere slotenmaker te vinden.

Als je een sleutel hebt dat wel wilt draaien in het slot, maar het slot werkt niet mee, dan is de mechaniek in het slot kapot. Het is mogelijk om het slot zelf te verwijderen en te vervangen. Je kunt ook een Rotterdamse slotenmaker inhuren hiervoor als je wilt. Je slot laten vervangen door een professional zal je er zeker van stellen dat het correct gebeurd, en dit is geen klusje wat je wilt verpesten. Als je niet voorzichtig bent, moet je de deur en de deurstijl ook vervangen.

Als het gebruik van je sloten bovenmenselijke kracht vergt, is het tijd om het slot van binnen in te vetten. Siliconenspray of grafiet kan in het slot geplaatst worden door het sleutelgat. Werk het glijmiddel in het slot door de sleutel en het slot herhaaldelijk te draaien of door een duimhefboom te gebruiken om het slot herhaaldelijk open en dicht te doen. Als dit het probleem niet oplost, kan het zijn dat het slotmechaniek van binnen kapot is. Neem contact op met een slotenmaker om dit probleem te verhelpen.

Als je sleutel is afgebroken in het slot, probeer dan een haarspeldje te gebruiken om rustig de rest van de sleutel uit het slot te krijgen. Als dit niet lukt, moet het slot vervangen of gerepareerd worden. Een slotenmaker zal dit snel hebben gerepareerd. Zorg ervoor dat je een nieuwe sleutel laat maken als de gebroken sleutel je enige sleutel was.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam