Houtenvloeren Bax
Image default
Dienstverlening

De voordelen van het inhuren van een stukadoor

De voordelen van een stukadoor inschakelen in Apeldoorn

Als je de eigenaar bent van een oudere woning, kun je het probleem herkennen. Je bent bezig een verbouwing of renovatie, en je ziet dat de muren niet meer helemaal recht staan. Je wilt natuurlijk dat de woning na de renovatie weer in perfecte staat is. Het inschakelen van stukadoor Apeldoorn kan je hierbij helpen. Deze zal er namelijk voor zorgen dat de muren perfect afgewerkt zijn, waardoor ze weer jarenlang mee kunnen. In dit blog bericht willen we je dan ook de voordelen van het inschakelen van een stukadoor in Apeldoorn vertellen.

 

Draagmuren zijn enorm belangrijk voor de woning

Met name in oudere huizen kan het voorkomen dat muren schuin zijn gaan staan. Hierdoor verliezen ze dan ook een gedeelte van de draagkracht. Door het rechtzetten van de muren, worden deze weer in ere hersteld. Je huis krijgt dan weer perfect stabiele muren en er wordt mooi stucwerk geleverd. Daarnaast zijn rechte muren natuurlijk een veel mooier aanzicht in je interieur. Stukadoor Apeldoorn zorgt er dan ook voor dat de muren er weer perfect uit komen te zien, zonder dat er onregelmatigheden optreden. Je kunt vervolgens zelf de muur weer op laten bloeien door hem te verven of schilderijen op te hangen!

Wanden worden beter voor het interieur

Oudere wanden van beton hebben vaak een zuigende werking. Wanneer je hier op gaat verven, zul je merken dat je onregelmatigheden krijgt. Door het inschakelen van een ervaren stukadoor wordt dit voorkomen. Deze brengt namelijk een laag op de muur waardoor hij niet meer zal zuigen. Hierdoor kun je de muur gemakkelijk voorzien van verf of behang. Daarnaast is natuurlijk het aanzicht ook veel beter voor uw interieur!

Een stukadoor voor de buitenmuur

Het is niet bij ieder huis gewenst, maar een stukadoor kan ook de buitenmuren van je huis verbeteren. Door het aanbrengen van stucwerk aan de buitenkanten van de wanden van je huis, wordt de levensduur van het huis drastisch verhoogt. Daarnaast is ook het aanzicht van buitenaf natuurlijk vele malen mooier. De stukadoor kan dan namelijk een laag granol of spachtelputz aanbrengen. Hierdoor wordt de muur zonder onregelmatigheden gemaakt en ziet het er een stuk beter uit dan de oude muur.

 

Isolatie laten plaatsen door de stukadoor

Stukadoor Apeldoorn kan je ook helpen met het isoleren van het huis. Door het aanbrengen van crepi op de muren aan de buitenkant, zal er minder kou de woning intrekken. Dit heeft dan ook direct gevolgen op de energierekening. Daarnaast kan er voor deze vorm van isolatie ook subsidie worden aangevraagd, als je deze combineert met andere isolatievormen. Zo bespaar je dan ook niet alleen op je maandelijkse energierekening, maar zal je hele huis er op voor uit gaan. Uiteindelijk zal de woning door het stucwerk er vele malen mooier uit komen te zien. Dit zal dan ook een positief effect hebben op de waarde van het huis. Mocht je je huis willen verkopen, kan het dan ook handig zijn om hem een opknapbeurt te geven!