Houtenvloeren Bax
Image default
Huishoudelijk

Voeg een vleugje klasse toe met handgemaakte keukens

Je gaat op zoek naar een nieuwe keuken. Goed. Eerste stop de meubelzaak misschien, maar wat als je zelf een gepersonaliseerde keuken kon laten bouwen? Als je zelf de controle had over het materiaal, formaat en andere details van de keuken, én dat je daarbovenop ook nog wist dat jouw keuken handgemaakt werd? Dat kan heel goed door het aanschaffen van een keuken die niet door machines is gemaakt, maar volledig met de hand. Dit geeft meteen een unieke sfeer aan jouw huis.

Handgemaakt versus automatisch

Veel mensen houden van handgemaakte keukens omdat deze heel erg een gevoel van huiselijkheid meegeven, en ook omdat men dan ook de realisatie heeft dat deze keuken en zijn bestanddelen niet door allerlei machines zijn gemaakt, maar door echte mensen die er tijd en aandacht aan hebben besteed. Hierin ligt wellicht de allure van handgemaakte keukens: het idee van een soort tweedehands intimiteit, omdat de mensen die aan deze keuken hebben gewerkt er zoveel aandacht in hebben gestopt dat het uiteindelijk jouw huis, wat voor leefruimte het ook is, een appartement of een huis, groot of klein, iets van die huiselijke sfeer meegeeft.

Soorten keukens

Of het nu handgemaakte keukens zijn of een ander soort, er zijn allerlei verschillende soorten keukens die allemaal van elkaar verschillen. Als iemand een hele grote keuken heeft met een apart blok aanrecht in het midden, wordt er wel eens gesproken van een keukeneiland. Maar er zijn ook keukens die juist zijn ontworpen met het doel zo compact mogelijk te zijn, zodat zij goed in bijvoorbeeld een appartement of een klein huis passen. Handgemaakte keukens zijn hier natuurlijk ook een uitkomst, want deze kunnen in allerlei soorten en maten worden gemaakt. Wat dat betreft is er geen horde voor het kopen van een handgemaakte keuken.