Houtenvloeren Bax
Image default
Huishoudelijk

Unieke kenmerken van laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn een relatief nieuwe vloerbedekking die het afgelopen decennium op de markt is gebracht. Het is vervaardigd met behulp van een verscheidenheid aan verschillende materialen, maar het is meestal gemaakt van houtfineer. Over het algemeen lijken laminaatvloeren zoals visgraat laminaat sterk op hardhouten vloeren. Qua uitstraling, functionaliteit en duurzaamheid. Ze kunnen worden gebruikt in huizen met veel verkeer, zoals keukens en badkamers. Ze kunnen ook worden gebruikt in slaapkamers of woonkamers waar veel meubilair wordt gebruikt. Bovendien zijn ze een uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen of huisdieren. Dit komt omdat ze krasvast zijn en bestand zijn tegen waterschade. Laminaatvloeren hebben een aantal unieke kenmerken die het onderscheiden van andere soorten vloeren. Laten we eens kijken naar de unieke kenmerken.

Ze zijn vervaardigd met hoogwaardige materialen

Laminaat vloeren worden vervaardigd uit hoogwaardige materialen zoals hout fineer, schuimkern of geperste houtvezels. De panelen worden vervolgens gesneden en in elkaar gezet met lijm en drukgevoelige lijm. Hierdoor kunnen ze perfect op elkaar aansluiten zonder dat er gaten of naden tussen elk paneel zichtbaar zijn. Als gevolg hiervan zorgt het voor een mooie naadloze look wanneer het in kamers wordt geïnstalleerd. Vooral kamers met grote ruimtes tussen meubelstukken, zoals woonkamers en slaapkamers.

Ze kunnen bovenop ondervloeren worden geïnstalleerd

Laminaatvloeren kunnen over de meeste soorten ondervloeren worden gelegd, waaronder beton, vinyl en keramische tegels. Sommige modellen hebben zelfs een epoxycoating die ze een gladde afwerking geeft zonder scheuren of vlekken. Laminaatvloeren zijn in vergelijking met natuurlijke houten vloeren veel lichter in gewicht door de afwezigheid van massief houten kernen of balken onder het oppervlak. Dit maakt het gemakkelijker om op oneffen oppervlakken te installeren. Vooral die in keukens of badkamers waar er niet genoeg ruimte is onder het oppervlak van de ondervloer.

Ze zijn onderhoudsarm en eenvoudig te installeren

Laminaatvloeren hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Dit komt omdat ze een zelfklevende achterkant hebben die ze op hun plaats houdt. Bovendien zijn ze eenvoudig te installeren. U kunt ervoor kiezen om ze zelf te installeren of iemand anders in te huren om dit voor u te doen.