Houtenvloeren Bax
Image default
Huishoudelijk

Keuken samenstellen: zo werkt dat

Wil je zelf jouw keuken samenstellen? Dan kun je online veel handige tools vinden die je hierbij helpen. Zo kies je eerst met de indeling van jouw keuken. Wil je graag een hoekkeuken, een rechte keuken, een kookeiland of een u-keuken? Het is hierbij belangrijk dat je goed de maten opmeet of op laat meten. Ook dien je rekening te houden met eventuele ramen of deuren in de ruimte en of er andere objecten zoals een radiator in de ruimte staan. Wanneer je dit in kaart hebt gebracht en je de juiste opstelling weet kun je aan de slag met de aankleding van de keuken. Door van tevoren een moodboard te maken met keukeninspiratie weet je al wat jouw smaak en stijl is. Je kunt hier jouw keuken op aanpassen.

 

Zelf een betaalbare keuken samenstellen

Je eigen keuken samenstellen is leuk en eenvoudig. Je kunt hiermee helemaal jouw eigen droomkeuken samenstellen van indeling tot de stijl van de keuken. Kies je voor veel opbergruimte met een hoop keukenkastjes of houd je het minimalistisch en strak? Ga je voor een landelijke keuken, een moderne keuken of een industriële keuken? Je bent hierin helemaal vrij omdat je zelf je eigen keuken kunt samenstellen die voldoet aan al jouw eisen en wensen. Doordat het aanbod aan keukenzaken zo groot is kun je online kijken waar je zelf voordelig je eigen keuken kunt ontwerpen en samenstellen. Zo kun je kiezen voor een IKEA keuken of je kunt kiezen voor een bekendere keukenzaak.

 

De styling van je nieuwe keuken

Bij een keuken samenstellen hoort ook de uitstraling van de keuken. Naast dat je zelf de kleuren en materialen kunt kiezen voor de keukenkastjes en het aanrechtblad, kun je ook gaan nadenken over de greepjes van de kastjes. Is de keuken in huis een plek waar je gezellig met het gezin gaat eten? Of wordt de keuken alleen gebruikt om eten te maken? Wil je graag een grote leefkeuken of heb je weinig ruimte en wil je een rechte keuken? Zelf een keuken samenstellen stelt je in staat om een keuken te ontwerpen die volledig naar jouw wens is en die perfect past in de ruimte. Of je nu kiest voor een zwarte keuken met gouden greepjes of een witte keuken met greeploze kastjes; jij kiest.

 

Samenstellen: gebruik een 3D-tool

Veel keukenzaken bieden een online 3D-tool aan waarmee je zelf aan de slag kunt met een keuken samenstellen. Met de 3D-tool kun je spelen met de indeling en de stijl van de keuken. Je ziet direct hoe het eindresultaat eruit zou komen te zien in de ruimte. Wanneer je een mooi ontwerp hebt gecreëerd kun je een afspraak maken om dit te realiseren. Vaak wordt dit ontwerp nog even bekijken door een medewerker van de zaak om ervoor te zorgen dat alles mogelijk is. Je krijgt tips en handige informatie waar je misschien zelf niet aan had gedacht. Zo wordt er, samen met jou, een passende keuken op maat gemaakt die je volledig zelf hebt samengesteld.