Houtenvloeren Bax
Image default
Woningen

Gebruik deze tips om je badkamer een upgrade te geven

De badkamer

De badkamer is de plek waar je ‘s ochtends begint en ‘s avonds eindigt. Je maakt je hier klaar voor de dag en later om naar bed te kunnen gaan. Het is de plek waar je aan alle persoonlijke hygiëne voldoet en het is dus een erg belangrijke kamer in huis. Dat alles wil je natuurlijk niet in een of ander hol doen. Eigenlijk is het de bedoeling dat je een glimlach op je gezicht krijgt als je ‘s ochtends de badkamer instapt. Daarvoor moet je wel zorgen dat het er allemaal een beetje goed uitziet en daar heb je misschien een beetje inspiratie voor nodig. Gebruik dus deze tips om je badkamer een upgrade te geven.

1. Meer glas

Meer glas is een van de beste tips die ik kan geven als het gaat om de badkamer. Het zorgt voor meer lichtinval en het geeft je badkamer een open gevoel. Denk daarbij aan onder andere een douchewand glas, een glazen douchedeur en een groter raam. Meer lichtinval is ongelooflijk belangrijk voor de uitstraling van een ruimte en een groot raam in de badkamer kan daar zeker bij helpen. Je hoeft ook niet bang te zijn voor inkijk, je hebt tegenwoordig namelijk allerlei soorten glas en raamstickers die ervoor zorgen dat niemand naar binnen kan kijken. Het maakt ook niet uit hoe groot of klein je badkamer is. Je kunt tegenwoordig alles van glas zoals een douchewand of een douchedeur op maat laten maken.

2. Marmer

Als er een materiaal is dat de hele uitstraling van een kamer kan verbeteren, is het marmer wel. Marmer geeft je badkamer een veel luxere en duurdere uitstraling. Marmer komt in een groot scala aan kleuren en het is dus mogelijk in welke stijl jij ook maar wilt. Nu denk je misschien dat marmer buiten je budget valt, maar dat hoeft helemaal niet. Je hebt tegenwoordig gigantisch veel imitaties, die bijna niet van echt marmer te onderscheiden zijn. Nog een voordeel van marmer is dat het heel makkelijk schoon te houden is.

3. Planten

Zeker in een natte omgeving als de badkamer is het helemaal geen gek idee om er een paar leuke planten neer te zetten. Naast dat het esthetisch heel erg leuk is werkt het ook nog ontspannend. In een ontspannen omgeving als de badkamer is het hebben van planten dus eigenlijk een heel leuk idee. Zet een mooie, grote plant in de hoek van de badkamer neer en hang een paar leuke hangplanten op. Dat zal je badkamer een hele gezellige upgrade geven.

4. Meer licht

Zoals ik al aangaf is licht ongelooflijk belangrijk voor de uitstraling van een ruimte. Een donkere ruimte kan bedompt en ongezellig gaan lijken, maar een lichte ruimte lijkt open en gezellig. Het gaat allemaal om uitstraling en daar is licht heel belangrijk voor. Dat kan dus door glas, maar ‘s avonds wil je ook een goed verlichte ruimte hebben. Je kunt natuurlijk praktisch voor spotjes aan het plafond gaan en dat werkt prima, want die verlichten de hele ruimte. Je kunt echter ook proberen om wat meer sfeer te creëren met lampen. Dat kan door wat zachtere verlichting bij de spiegel, led-strips onder randen, lampionnen of een lichtslinger. Het is maar wat je zelf mooi vindt. Je kunt het in principe helemaal zelf bepalen.

5. Een nieuw kleurtje

Licht kun je niet alleen bereiken door veel glas of met lampen, dat kan ook door de badkamer een nieuw kleurtje te geven. Lichte tegels zullen je kamer een open en ruime uitstraling geven, terwijl donkere tegels het tegenovergestelde effect hebben, maar misschien ook wel iets stoers kunnen hebben. De meest gebruikte kleuren in badkamers zijn wit en zwart. Eigenlijk is dat wel saai aangezien je zoveel keuze hebt. Je kunt kleur heel goed gebruiken om een ruimte een bepaalde uitstraling te geven. Warme kleuren als rood en geel zullen de kamer meer sfeer en gezelligheid geven. Koudere kleuren als groen en blauw kunnen juist een kalmerend effect hebben. Het is dus misschien leuk om daar wat mee te proberen.

6. Mooie raamdecoratie

Als je een groot raam hebt in je badkamer wil je natuurlijk niet dat iedereen zomaar naar binnen kan kijken, dat zou namelijk nogal ongemakkelijk zijn. Daarvoor heb je raamdecoratie nodig die niet alleen functioneel is, maar ook nog een beetje mooi. Je hebt daar gelukkig zat opties voor. Je kunt bijvoorbeeld jaloezieën, ondoorzichtig glas of zelfs gordijnen nemen. Het voordeel hiervan is dat je zelf de keuze hebt om naar buiten te kunnen kijken. Als dat je niet veel uitmaakt kun je ook ondoorzichtig glas nemen of een sticker op het raam plakken die ervoor zorgt dat niemand naar binnen kan kijken. Met al deze ideeën kun je naar eigen wil variëren in kleur, grote, patronen en wat dan ook.