Houtenvloeren Bax
Image default
Woningen

Hiermee moet je oppassen als je de kinderkamer in gaat richten

De kinderkamer

Een kind krijgen is spannend en er komt enorm veel bij kijken. Je moet aan heel veel dingen denken zoals bijvoorbeeld de naam, kleding, de verfkleur van de kamer, speelgoed en dan wil je natuurlijk ook nog dat je kind in een veilige omgeving op kan groeien. Het kan best pittig zijn om dat allemaal te bedenken, maar dat lukt wel. Het belangrijkste is dat je kind niks overkomt en dat de kinderkamer veilig is. Hiermee moet je oppassen als je de kinderkamer in gaat richten.

Ventilatie

Kinderen, en zeker pasgeborene, en hun longen zijn nog vrij kwetsbaar en het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de luchtkwaliteit optimaal is. Dat kun je doen door goed te ventileren. In de lucht zitten veel stoffen die schadelijk zijn en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze lucht dus zo schoon mogelijk is. Dat kun je doen door een ventilatiesysteem te installeren, maar ook door dagelijks de boel even een half uur goed door te laten waaien.

Temperatuur

Naast een goede luchtkwaliteit is een goede temperatuur ook enorm belangrijk. Te warm of te koud kan namelijk enorm onprettig zijn voor een kind aangezien ze er zelf niks aan kunnen doen. Het is dus goed om ervoor te zorgen dat dit altijd goed is. De beste temperatuur om naar te streven is ongeveer achttien graden. Ook is het belangrijk om het kinderbed niet naast de verwarming te zetten. Je kunt variëren tussen een dekbed en gewoon een dekentje afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij kou is een dekbed goed en als het warm is, is een dekentje meer dan genoeg.

Electra

Gezien de consequenties die een vinger in een stopcontact kan hebben is het begrijpelijk dat je goed op moet passen met electra. Op een bepaalde leeftijd worden kinderen erg nieuwsgierig en raken ze alles aan waar ze hun handjes maar op kunnen krijgen. Daarom is het erg belangrijk om stopcontacten af te dekken met beveiligingsplaatjes en om lampen die heet kunnen worden buiten bereik te houden. Zo vermijd je vervelende en pijnlijke ongelukken.

Harde hoeken

Kinderen kunnen ongelooflijk veel energie hebben en letten niet altijd goed op. De kans is daarom groot dat je kind wel een keer ergens tegenaan rent en om dan te zorgen dat je niet meteen naar de eerste hulp moet is het goed om de harde hoeken te beschermen. De hoeken van een bureau, tafel, deurknop rond of kast kun je heel goed afdekken met schuimen beschermstukken. Als er dan een kind tegenaan loopt is het niet meer dan een kleine auw.

Meubels

Veilig meubilair is ook enorm belangrijk voor de kinderkamer. Je wilt natuurlijk niet dat je kind midden in de nacht zomaar uit bed kan klimmen of ergens op kan klimmen en zich dan bezeert. Het moet daarom niet te makkelijk zijn om uit bed te klimmen, maar je wilt uiteraard ook niet na twee jaar weer een nieuw bed moeten kopen. Het is daarom goed om een bed te kopen die je na een paar jaar om kan bouwen zodat het ook voor een peuter een fijn bed is. Het is ook goed om ervoor te zorgen dat kasten en de deurknop kast kinderkamer niet te makkelijk open te krijgen zijn. In kasten kunnen dingen zitten die eruit kunnen vallen en je kunnen bezeren of voorwerpen waarvan je liever niet hebt dat je kind ermee speelt.