Houtenvloeren Bax
Image default
Meubels

Waarom kleuradvies van enorm veel toegevoegde waarde is voor je huis!

De meeste mensen komen na een aantal jaar in hetzelfde huis gewoond te hebben, in een soort sleur terecht. Alles is saai en het wonen in precies dezelfde omgeving heeft een niet al te positieve uitwerking op je mentale gesteldheid. Eens in de zoveel tijd moet je geprikkeld worden door een totaal nieuwe omgeving, iets wat je niet gewend bent en iets wat totaal buiten je oude vertrouwde comfortzone ligt. Je hoeft niet je hele huis om te gooien voor een nieuwe stijl. Je kan ook door subtiele accessoires en accenten in je huis te plaatsen, een totaal ander huis creëren.

Kleuradvies van een expert

Je kan het beste kleuradvies van een echte deskundige inwinnen als je graag wilt zien welke kleuren het beste bij jouw persoonlijkheid en woning passen. De kleurenspecialist houdt rekening met je achtergrond, je karakter en je ervaringen, zodat er geen stukje wordt overgeslagen in de totale analyse. Daarnaast wordt jouw huis in beschouwing genomen. Moderne kleuren in een oude jaren-30 woning zijn natuurlijk niet echt een fraai gezicht, omdat het totaal niet in het plaatje past. Je kan dus als leek ook zelf aan de slag, maar het is beter om het werk uit handen te geven aan een expert die gestudeerd heeft om kleuradvies te mogen geven. Zo weet je zeker dat je geen spijt krijgt van je keuzes!

De kleur wit

De kleur wit is een standaardkleur. Het straalt rust en reinheid uit, maar het kan ook snel degelijk en formeel worden. Het is van cruciaal belang dat je hier een goede balans in vindt, anders kan het al snel het randje opzoeken. Daarnaast is het verstandig om diverse staaltjes wit met elkaar te vergelijken, omdat er diverse tinten wit zijn. Wil je gebroken wit, platina-wit, of juist écru? De keuze is reuze!

De kleur blauw

De kleur blauw zorgt voor een frisse blik. De kleur straalt rust uit, maar ook hangt er een soort energieke sfeer in huis als je deze kleur op de muren verft. De blauwe kleur past bij de zee, lucht en het water, en deze dynamieke beweging van het water zorgt ervoor dat je heerlijk kan ontspannen. In slaap vallen was nog nooit zo gemakkelijk!

De kleur rood

De kleur rood zorgt voor een warme en liefdevolle sfeer, maar het kan ook vurig en pittig werken. Dit hangt allemaal af van de manier waarop je de kleur rood stylet. Je kan kiezen voor bordeauxrode kussens, die houden het nog vrij subtiel, maar je kan ook een paar knalrode stoelen in je kamer plaatsen voor een heus wow-effect!