Houtenvloeren Bax
Image default
Bedrijven

Werk de vloer af met MDF plinten op maat

Plinten op maat geven jouw vloer de afwerking die het verdient. Of je nu een tapijt, laminaat of massief houten vloer hebt, een passende plinten op maat zorgt voor een mooie, strakke afwerking. Naast de verschillende stijlen die er zijn bij plinten kan je ook kiezen uit diverse materialen waar de plinten van zijn gemaakt. Een populair en veelzijdig materiaalsoort dat gebruikt wordt voor plinten is MDF.

Wat zijn plinten van MDF?

MDF is een vezelplaat. Dit betekent dat het plaatmateriaal is wat bestaat uit allemaal kleine houtvezels. Deze houtvezels worden doordrenkt met lijm en vervolgens onder hoge druk en temperatuur geperst tot een plaat. MDF plinten worden van dit plaatmateriaal gemaakt.

Waarom zou je kiezen voor MDF plinten?

MDF plinten op maat ijn dus anders opgebouwd dan bijvoorbeeld plinten van massief hout. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Allereerst trekken plinten van MDF niet krom. Massief hout kan onder wisselende temperaturen en vochtigheidsgraden gaan kromtrekken, omdat MDF niet gemaakt is van massief hout heeft MDF daar geen last van. Daarnaast hebben plinten op maat van MDF een hoge buigsterkte en kunnen ze dus wel tegen een stootje. De MDF plinten die wij leveren zijn gemaakt van vochtwerend MDF, dat wil zeggen dat ze verlijmd zijn met speciale watervaste lijm én onder hogere druk zijn geperst dan standaard MDF. Hierdoor zijn onze plinten op maat ook toe te passen in ruimtes waar regelmatig gedweild wordt. Daarnaast is MDF heel gemakkelijk te bewerken. Het splintert niet en is afgewerkt met een grondlaag, zodat je alleen nog maar een laatste laagje lak in de gewenste kleur hoeft aan te brengen voor een perfect resultaat! Je kan de MDF plinten op maat bij ons laten zagen en afwerken met een ronde of strakke hoek. Kom langs bij de houtzagerij en bestel je nieuwe plinten op maat.