Houtenvloeren Bax
Image default
Woning en Tuin

Wat kost een laminaatvloer eigenlijk?

Een laminaatvloer is zo populair omdat laminaat over het algemeen niet duur is en desondanks lang meegaat. Je kunt bij bouwmarkten al laminaat kopen voor een paar euro per vierkante meter en ook online kan je goedkope laminaatvloer vinden. Duurder laminaat kost rond de 45 euro per vierkante meter. Kies je voor goedkoop materiaal dan moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat de kwaliteit navenant is. Alle waar naar zijn geld luidt immers het gezegde. Als je ervoor kiest om het laminaat zelf te leggen dan bespaar je daarmee ook nog eens extra op de kosten. Zelf leggen is echter wel een klus waar je niet te licht over moet denken.

Welke soort laminaat moet ik kiezen?

Het is aan te raden om niet de allergoedkoopste soort laminaat te kiezen. Goedkoop is dan vaak duurkoop. Je schiet er immers weinig mee op als je een vloer van goedkoop laminaat legt of laat leggen en je komt er na slechts een paar jaar achter dat de vloer dusdanig beschadigd is dat hij eigenlijk vervangen moet worden. Dan is het echt beter om een wat grotere investering te doen waarmee je een vloer krijgt die langer meegaat. Dit geldt trouwens zowel voor laminaat- als parketvloer.

Laat je goed informeren en vergelijk prijzen

Koop nooit zomaar een laminaatvloer. Het is immers een investering voor jaren en daar moet je goed over nadenken. Laat je dus goed informeren en ga niet over één nacht ijs. Het internet bevat veel informatie en je kunt eenvoudig prijzen vergelijken. Maar staar je daarbij niet blind op alleen de prijs per vierkante meter. Kijk ook naar de kwaliteit van het materiaal en vergelijk de service van verschillende bedrijven voordat je een koopovereenkomst sluit.