Houtenvloeren Bax
Image default
Gezondheid

Last van stresshormonen?

Stresshormonen komen vaker voor dan jij zal denken. Stresshormonen komen namelijk voor in vele verschillende situaties. Cortisol en adrenaline zijn voorbeelden van stresshormonen. Deze specifieke stresshormonen worden geproduceerd door de bijnieren. Stresshormonen komen tegenwoordig telkens vaker voor door psychische reacties die mensen hebben, in plaats van fysieke reacties. Stresshormonen zorgen ervoor dat iemand die stress heeft en achter de hele dag achter de computer zit net zo hard ademt als iemand die aan het joggen is. Stresshormonen hebben zo een heftige reactie op jouw lichaam. Wil jij meer te weten komen over deze stresshormonen? Kijk dan snel op deze website.

Adrenaline

Stresshormonen zoals adrenaline zijn er in eerste instantie om ons in gevaarlijke situaties te helpen. Adrenaline is een van de stresshormonen die gemaakt worden als jij je in een levensgevaarlijke situatie bevindt. Enkele voorbeelden van wanneer deze stresshormonen extra worden aangemaakt is als je bijvoorbeeld een keer hard moet remmen in het verkeer, moet vluchten of moet vechten voor jouw leven. Stresshormonen zijn voor deze functies daarom niet te missen, zodat jij jezelf uit het gevaar kan halen. Stresshormonen zijn er niet altijd voor een negatieve werking. Wil jij meer lezen over stresshormonen zoals adrenaline? Kijk dan verder op de website.

Cortisol

Cortisol is nog een van de stresshormonen die in specifieke situaties wordt aangemaakt door jouw lichaam. Stresshormonen zoals cortisol helpen jou om een langere tijd geconcentreerd te blijven. Stresshormonen zoals cortisol zorgen ervoor dat jij tijdens een project op school, een lange vergadering of een zware tentamen periode geconcentreerd kan blijven. Het gevolg van deze stresshormonen heeft wel een zware aanpak op jouw lichaam. Deze stresshormonen zorgen er namelijk ook voor dat je zwaarder gaat adem nemen en dat jouw hartslag omhoog gaat. Wil jij graag meer weten over deze stresshormonen? Kijk en lees dan zeker verder op deze website.