Houtenvloeren Bax
Image default
Bedrijven

dit is waarom het vervangen van je oude verlichting voor LED lampen handig is

Sinds de opkomst van de LED lampen zijn in veel huishoudens de oude gloeilampen en spaarlampen vervangen voor de nieuwe LED lampen. Je verlichting laten vervangen voor LED verlichting heeft veel voordelen. LED lampen worden steeds meer gebruikt in huishoudens, omdat LED verlichting veel voordelen met zich meebrengt.  

De voordelen van LED lampen 

Als je energie wilt besparen is het ook handig om LED lampen aan te schaffen. de aanschafprijs van LED verlichting is een stuk hoger, maar het is een investering. Als je LED verlichting aanschaft verdien je namelijk je geld makkelijk terug. Een LED lamp is namelijk 85% zuiniger dan een gloeilamp en 75% zuiniger dan een halogeenlamp. Een LED lamp gaat ook nog eens veel langer mee, het gaat tot wel 9 x langer mee dan een gloeilamp. Omdat de LED lamp zo lang mee gaat hoef je niet steeds een nieuwe te kopen, zo bespaar je op je portemonnee en op het milieu. LED lampen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, zo vind je er altijd eentje die bij jou wens past. LED lampen zijn tegenwoordig ook te verkrijgen in allerlei soorten kleuren. Zo kun je makkelijk de warme gloed van een gloeilamp nabootsen.

Kosten halogeen versus led 

De LED lamp is een stuk duurder dan een halogeenlamp bij aanschaf. De LED lamp kost 4,75 euro ten opzichte van 0,75 euro voor de halogeenlamp. Dit prijsverschil is bijna 6 keer zo duur. En de verwachte gemiddelde levensduur is met 15000 uur ook 7,5 keer zoveel dan de 2000 uur die de halogeen lamp meegaat. Een groot deel van de kosten van de halogeenlamp zit niet in de lamp zelf maar in het stroomverbruik van de lamp. De halogeenlamp gaat ongeveer 2000 uur mee en dat is 10 watt.