Houtenvloeren Bax
Image default
Woningen

De vloerentrends van 2022 in Amsterdam

Het jaar is bijna voorbij en we gaan bijna 2022 in. De eindejaarsperiode is een periode waar veel mensen inspiratie opdoen voor het nieuwe jaar. Een nieuw jaar, een nieuw interieur! Een vloer is de basis van het interieur van het huis. Is je vloer aan vervanging toe of wil je wat nieuws? In dit artikel nemen we je mee in de vloerentrends van 2022. 

  1. Laminaat vloer in Amsterdam

Met een laminaat vloer kun je vele kanten op en dat maakt dit type vloer erg populair. Ook in 2022 zal deze vloer in veel woningen gelegd gaan worden. Binnen een handomdraai is een laminaat vloer gelegd. Laminaatvloeren zijn in de afgelopen jaar erg doorontwikkeld en bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Is jouw huidige vloer aan vervanging toe? Kies voor een betrouwbare leverancier van vloeren in Amsterdam. Bekijk het assortiment laminaat in Amsterdam.

  1. Duurzame vloeren zijn mateloos populair

Het milieubewust zijn speelt ieder jaar een steeds grotere rol. Een duurzame vloer past in het straatje milieubewust. Maar wat zijn nou duurzame vloeren?

Je kunt de volgende vragen stellen om erachter te komen hoe duurzaam een vloer is:

  • Van welk materiaal is een vloer gemaakt?

  • Hoe lang gaat de vloer mee?

  • Waar komt de vloer vandaan?

  • Is deze vloer onderhoudsvriendelijk?

 

Bij het kiezen van een duurzame vloer kan je verder kijken de vloer zelf. Waar komt de vloer bijvoorbeeld vandaan? Als een vloer lang op transport moet kun je je afvragen hoe duurzaam de vloer uiteindelijk is. Daarnaast speelt het materiaal en hoe lang de vloer mee gaat een grote rol in je beslissing. Een vloer die tien of meer jaar in je huis ligt, is veel duurzamer dan een vloer die je elke 3 jaar gaat vervangen. Een vloer die onderhoudsvriendelijk is blijft langer mooi en hoef je dus minder snel te vervangen! 

  1. Natuurlijke kleuren

We halen steeds meer natuur in huis met planten, organische materialen en nog veel meer. Dit is ook terug te zien in de keuze van een vloer. Natuurlijke kleuren en tinten zorgen voor rust en kalmte in je woning. Iets wat men hedendaags als erg prettig ervaart met het drukke leven. Daarnaast zijn natuurlijke kleuren erg makkelijk te combineren met andere kleuren in het interieur.

  1. Hexagon en Hongaarse punt

Net als vorig jaar zijn de Hexagon en Hongaarse punt zeer populair. Als alternatief op het immer populaire visgraat, maar dan toch net iets anders. Een Hexagon is een zeer opvallend en stijlvol patroon. Met een Hexagon kies je voor een vloer met karakter, een echte eye-catcher.

  1. PVC vloeren blijven populair in Amsterdam

PVC vloeren hebben de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt in de vloerenwereld. En dat is niet zonder reden. Deze type vloeren worden steeds beter in kwaliteit en hebben een natuurlijke uitstraling van een houten vloer. Het materiaal waar een pvc vloer van gemaakt is gaat erg lang mee en de kleuren en patronen opties zijn eindeloos. Grote kans dat jouw droomvloer een pvc vloer is!

 

https://www.evimvloeren.nl/laminaat/