Houtenvloeren Bax
Image default
Auto’s en Motoren

Auto kopen of auto leasen

Om een auto te kunnen kopen heb je kapitaal nodig. Een paar duizend euro is wel het minimale bedrag wat je nodig hebt voor een beetje een goede occasion. Om over de prijs van een compleet nieuwe auto maar te zwijgen. Voor veel mensen is het kopen van een echt nieuwe auto daarom alleen financieel gezien al niet weggelegd. Een eigen auto brengt naast voordelen ten opzichte van auto leasen natuurlijk ook nadelen met zich mee. Denk aan onverwacht hoge kosten van reparaties of schades en het uiteindelijk moeten verkopen of inruilen van de auto.

Voordelen van een eigen auto

Auto leasen is ten opzichte van een eigen auto kopen in veel opzichten best heel gunstig. Het spaart je over het algemeen kosten en het spreidt je kosten die je voor je auto moet maken ook veel gelijkmatiger en over een langere periode uit. Toch zijn er aan de andere kant juist ook weer genoeg voordelen te bedenken voor een koop auto ten opzichte van auto leasen. Hierbij kun je denken aan de volgende voordelen:

* Een koopauto is je eigen bezit

* Je kunt er mee doen en laten wat je zelf wilt

* Onderhoud en reparaties heb je in eigen beheer

* Aanpassingen aan de auto zijn niet aan een contract gebonden

Zakelijk Auto leasen zonder BKR

Het grootste probleem bij auto leasen heb je misschien al wel eens ontdekt. Je kunt bijna geen auto leasen zonder BKR toetsing te moeten doorstaan. Voordat je als privé persoon in aanmerking komt voor private auto leasen zal je financiële situatie opgevraagd worden. Auto leasen zonder BKR toetsing is dus moeilijk. Maar niet onmogelijk. Er zijn wel mogelijkheden die je kunnen helpen om toch een auto te leasen. Probeer het bijvoorbeeld eens bij één van de echt grote lease maatschappijen. Die hebben vaak zelf voldoende buffer om eventuele wanbetalingen op te kunnen vangen en kijken daardoor soms iets minder krap als het om jouw kredietwaardigheid gaat.

https://www.autoleasecentrale.nl/