Houtenvloeren Bax
Image default
Management

12 unique business ideas

12 Unieke Business Ideeën om u te inspireren in 2022

 

Val op, los problemen op en zorg dat u opvalt in deze winstgevende business niches.

Het bedenken van een uniek bedrijfsidee kan een uitdaging zijn, maar veel markten bieden enorme mogelijkheden.

Sommige unieke bedrijfsideeën zijn gericht op milieuproblemen, terwijl andere inspelen op behoeften die al lang niet meer zijn vervuld. 

Het ontwikkelen van een uniek, succesvol en winstgevend bedrijf is ongelooflijk lonend. 

Dit artikel is bedoeld voor ondernemers die op zoek zijn naar ideeën om in 2022 een succesvol nieuw bedrijf te starten.

Het is gemakkelijk om een bedrijfsidee te bedenken dat al gangbaar is op de markt, maar om met een uniek bedrijfsidee te komen is moed en geduld nodig. Om te beginnen moet u zich afvragen welke innovaties een positieve invloed op uw leven kunnen hebben. Wat is een probleem waar u of uw dierbaren last van hebben? Als u eenmaal een probleem hebt geïdentificeerd en een oplossing hebt bedacht, kan uw idee waardevol blijken voor een groot publiek, aan een aanzienlijke vraag voldoen en tot een succesvol bedrijf leiden.

 

Ongewone bedrijfsideeën vullen meestal een leegte of richten zich op een over het hoofd geziene niche. De volgende 12 voorbeelden tonen aan dat game-veranderende bedrijven problemen kunnen oplossen, innovatie kunnen genereren en zeer winstgevend kunnen zijn. Gebruik deze lijst als uitgangspunt voor een brainstorm over uw unieke bedrijfsidee.

 

Ramp- en noodpakketten assemblage en levering

Te midden van de klimaatverandering en de natuurrampen en door de mens veroorzaakte rampen wereldwijd, is het starten van een bedrijf dat kits voor rampen- en noodsituaties voorbereidt ongebruikelijk, maar zal zeker een publiek vinden. Ready To Go Survival bijvoorbeeld werd gelanceerd in de nasleep van orkaan Sandy om gepersonaliseerde kits aan te bieden aan iedereen die een ramp verwacht. Sindsdien heeft het bedrijf extra middelen toegevoegd, waaronder overlevingsconsultancy, overlevingsuitrusting, educatieve blogberichten, hulpmiddelen voor het opbouwen van vaardigheden en rampenonderzoek. 

 

Plantenadviseur

Heb je groene vingers? Help andere plantenbezitters hun planten gezond en welvarend te houden. Nick Cutsumpas, beter bekend als Farmer Nick, heeft bijvoorbeeld precies dit soort advies gegeven aan mensen in New York City, naast andere plantvriendelijke diensten zoals hulp bij het kopen van planten in persoon. Farmer Nick heeft een e-maillijst van “plantenouders” opgebouwd die staan te popelen om hulpmiddelen en inzichten te ontvangen via zijn nieuwsbrief. Hij heeft ook een blog met een schat aan informatie en hulpmiddelen, plantcoachingsdiensten, foto’s van installaties bij klanten, en meer.

 

Zelfgemaakte maaltijdpakketten en lokale bezorging

Veel mensen kunnen niet naar de supermarkt of zijn te druk met werk en familieverplichtingen om de verse, gezonde maaltijden te bereiden die ze hun gezin willen voorzetten. Als u een keukentalent bent, kunt u overwegen uw passie om te zetten in een passieve inkomstenbron die ook een dienst aan de gemeenschap verleent. 

 

Verschillende maaltijdpakkettenmerken, zoals Blue Apron en HelloFresh, bieden al lang soortgelijke diensten aan via online abonnementsmodellen, maar jouw unieke bedrijfsidee kan je helpen om duurzame banden te smeden met mensen in je omgeving.

 

E-commerce die gelijk wordt

Het online bedrijf I Do Now I Don’t is begonnen met wat in eerste instantie misschien een nichezaak lijkt: de oprichter had een mislukte verloving en probeerde de ring van $10.000 terug te verkopen aan hun juwelier, die slechts $3.500 bood. I Do Now I Don’t is nu een e-commerce site die gebruikte juwelen en andere accessoires verkoopt. 

 

Doorgaans biedt het bedrijf verkopers meer geld en kopers lagere prijzen dan traditionele juwelierszaken door de tussenpersoon te elimineren – en het verdienpotentieel van verkopers naast het bedrijf te laten lopen.

 

Feest (opruim) commissie

Het is geen verrassing dat de meeste mensen geen zin hebben om hun huis schoon te maken na een nacht van feestvreugde. Dat is waar Hangover Helpers om de hoek komt kijken. Dit bedrijf ontfermt zich over de chaos na het feest en zorgt zelfs voor ontbijt (naar keuze met “vet” of “groen”) zodat je je op je best voelt – zonder de bijkomende rommel. 

 

Zoals innovatieve zakelijke ideeën gaan, is deze schijnbaar niche-dienst in alle regio’s en demografische groepen in hoge vraag, en het vereist eenvoudige vaardigheden zoals koken, schoonmaken en organisatie.

 

Winkelen zonder verpakking

Consumenten maken zich steeds meer zorgen over de verspilling van hulpbronnen bij het verpakken van voedsel. Karton, plastic, piepschuim en twist ties zijn soms niet recycleerbaar, wat leidt tot milieuverspilling. 

 

In reactie hierop biedt Package Free Shop, een afvalvrije pop-upwinkel in New York City, handige en eenvoudige alternatieven voor plastic producten voor eenmalig gebruik. Het bedrijf biedt ook aan om zijn producten te verzenden met absoluut geen plastic. Sinds de opening heeft het bedrijf naar schatting 48 miljoen plastic rietjes, 132 miljoen plastic tasjes, 674.000 plastic scheermesjes en 3,8 miljard plastic waterflesjes van de stortplaats geweerd. Dit is een bewonderenswaardige prestatie en speelt in op een groeiende markt van consumenten die duurzame producten en verpakkingen willen.

 

Online bakken

Als je van bakken houdt en de creatieve flair hebt om jezelf te verkopen, kan een online bakkerij zoals Santa Barbara’s Big Red Baking Company een geweldige manier zijn om op te vallen en geld te verdienen. Online zakendoen helpt aspirant-bakkers in contact te komen met klanten zonder commerciële bakruimte te hoeven huren. 

 

Met sociale media-apps zoals Instagram en TikTok kunt u echt pronken met uw bakkunsten en hongerige klanten aantrekken, vooral nu mobiel winkelen en winkelen via sociale media blijven groeien. 

 

Wanneer u uw idee voor een bakkerij tot leven brengt, moet u de wetgeving voor levensmiddelenbedrijven van uw staat begrijpen en naleven en ervoor zorgen dat uw gezondheidsnormen voldoen aan de code.

 

Flexibele, deelbare werkruimten

Dankzij technologie kunnen werknemers en ondernemers hun bedrijf elke dag vanaf elke locatie runnen en hun werk doen. Bedrijven hoeven niet per se meer kantoorruimte te huren of een gebouw te kopen.

 

WeWork bijvoorbeeld biedt kantoorruimte voor kantoorlozen, met flexibele lidmaatschapsopties van maand tot maand voor individuele freelancers en grote bedrijven. Freelancers die liever buitenshuis werken, kunnen beschikken over een betrouwbaardere werkplek dan een plaatselijk koffiehuis, en bedrijven en andere teams kunnen beschikken over een plek om samen te werken en vergaderingen en evenementen te houden.

 

Online onderwijs à la carte

Wenst u ooit terug naar school te gaan of een cursus te geven in een onderwerp waarin u bekwaam bent? Skillshare, opgericht in 2011, maakt deze beide doelen mogelijk. 

 

Het bedrijf stelt experts in staat om via korte video’s online cursussen te geven over een onderwerp naar keuze, terwijl studenten de lessen in hun eigen tempo kunnen bekijken en de community kunnen gebruiken om feedback te krijgen. Studenten kunnen ook offline lessen volgen via smartphones en tablets als ze onderweg willen leren.

 

In tegenstelling tot de hoge college- of afstudeertarieven, kost Skillshare 99 dollar per jaar. De helft van dat bedrag gaat naar het betalen van de docenten van het bedrijf, dus als je een expert in iets bent, is het een geweldige manier om wat extra geld te verdienen. En als je nieuwe vaardigheden wilt leren of oude talenten wilt opfrissen waarmee je een bijverdienste kunt verdienen, dan kun je dat met Skillshare gewoon vanuit huis doen.

 

Skillshare geeft ook iets terug. Volgens de website van het bedrijf doneert Skillshare een lidmaatschap aan een student via het beurzenprogramma van het bedrijf voor elk jaarlidmaatschap dat wordt gekocht.

 

Tip Tip: Als u op zoek bent naar meer creatieve zakelijke inspiratie, bekijk dan ons overzicht van 20 creatieve zakelijke ideeën om uw momentum een kickstart te geven.

 

Levensmiddelen en benodigdheden in reisformaat

Hoewel groter voor sommigen misschien beter is, kiest Minimus voor een andere benadering. Het online bedrijf is al meer dan tien jaar actief en biedt meer dan 2.500 individueel verpakte producten aan, waaronder toiletartikelen voor op reis en individuele porties van verschillende voedingsmiddelen – alles van chips tot Tabasco-saus.

 

Het bedrijf werd opgericht nadat de familie Shrater merkte hoeveel producten zij verspilden aan het eind van een reis naar New Hampshire. Vandaag neemt het bedrijf twee grote opslagplaatsen in Los Angeles in beslag en heeft het tientallen werknemers in dienst. Naast de afzonderlijke artikelen verkoopt Minimus ook kant-en-klare kits die speciaal zijn ontworpen voor verschillende toepassingen, zoals baby- en gezinspakketten, outdoorkits, EHBO-pakketten en militaire verzorgingspakketten.

 

Luxe mobiele toiletten te huur

Voor sommige evenementen is het typische groene, krappe mobiele toilet gewoon niet voldoende. Om aan deze schijnbaar nichebehoefte te voldoen, kwam Ahead with Class by ElizaJ met een van de meer innovatieve bedrijfsideeën die er zijn, met veel succes. Het bedrijf verhuurt hoogwaardige, schone en aantrekkelijke mobiele toiletten voor elk openluchtevenement – perfect voor het organiseren van iets formelers.

 

Elk van ElizaJ’s individuele toiletten is voorzien van verse bloemen, designer zeep en lotions, papierproducten van bekende merken, rieten prullenmanden, luchtverfrissers en vers water. Eén optie, de Powder Room, is geschikt voor evenementen tot 350 personen en is ontworpen om te wedijveren met toiletten in de beste restaurants en warenhuizen. ElizaJ heeft ook een franchisemodel gelanceerd, waardoor ondernemers hun eigen mobiele toiletten kunnen exploiteren.

 

Bord- en kaartspellen op maat

Kinderen die opgroeiden met de wens om hun eigen versie van Monopoly of Clue te ontwerpen, kunnen dat nu gemakkelijk doen met de hulp van The Game Crafter. s Werelds eerste web-to-print spellenuitgeverij geeft gamers de kans om hun eigen bordspellen, aangepaste speelkaarten en kaartspellen te maken.

 

Terwijl het ontwerpen en uitgeven van een spel vroeger extreem moeilijk was, heeft The Game Crafter (opgericht in 2009 door JT Smith, Tavis Parker en Jamie Vrbsky) het proces vereenvoudigd door sjablonen, instructies, video’s en proofing tools te bieden om aspirant-gameontwerpers te helpen een kwaliteitsproduct te maken. Gebruikers kunnen vervolgens zo veel exemplaren van het spel kopen als ze willen.

 

Spelontwerpers kunnen ontdekken dat The Game Crafter hen ruim voldoende verdienmogelijkheden en unieke zakelijke ideeën biedt. Makers die zich bijzonder zeker voelen in hun werk kunnen hun spellen volledig ontwikkelen en verkopen via crowdfunding apps om passief inkomen te verdienen terwijl ze hun passies exploiteren. Nadat de vraag van het publiek een bepaalde drempel overschrijdt, kunnen makers hun Game Crafter-ontwikkelde ideeën wellicht omzetten in voltijdse bedrijven.

 

Wist je dat? Wist je dat? Sommige unieke bedrijven richten zich op het makkelijker maken van het geven van cadeaus. Deze creatieve ideeën kunnen je helpen bij het geven van bedrijfs- en managementcadeaus.

 

Het ontwikkelen van unieke bedrijfsideeën

Een uniek bedrijf opzetten dat een specifieke niche vult, lijkt misschien ontmoedigend, maar de resultaten kunnen bijzonder lonend zijn. Ongeacht de bedrijfstak, nieuwe bedrijven lijken ruimtes en behoeften te vinden om te vullen. Het potentieel van uw idee is onbegrensd als het innovatie brengt in onvervulde behoeften. 


 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/