Houtenvloeren Bax
Image default
Bedrijven

Wat je moet weten over het egaliseren van vloeren

Een precies en spannende klus: een vloer egaliseren. Je kunt het slechts één keer doen en dat maakt het dan zoals benoemd erg spannend. Wanneer je het fout doet, dan laat je een hobbellandschap achter waar je niks meer mee kunt. Gelukkig hoef je niet alles zelf te doen en kan je ook iemand anders laten egaliseren. Een betonvloer egaliseren is vaak niet zo ingewikkeld, maar toch is het belangrijk om een aantal zaken te weten voordat je gaat egaliseren of iemand anders het laat doen. Dit alles staat beschreven in dit artikel.

Belangrijke zaken voordat je begint

Om verwarring te voorkomen tijdens het egaliseren is het van belang om je goed te verdiepen in alles wat er bij komt kijken. Denk vooraf na over wat voor soort vloer je wil gaan egaliseren. Het egaliseren van een tegelvloer of een houten vloer zit anders in elkaar dan het egaliseren van een betonvloer. Houdt er daarnaast ook rekening mee dat bij een betonvloer egaliseren de vloer hoger wordt. Dit kan voor problemen zorgen bij de drempel, maar misschien ook met meubels die dan nét niet meer passen. Veel mensen denken dat egalisatie van de vloer altijd nodig is, maar dit is niet zo. Kies hier alleen voor als een vloer oneffen is geworden of als je een andere vloer wil monteren op de ondervloer.

Het prijskaartje van de klus

Voorop dienen we te stellen dat laten egaliseren van vloeren altijd duurder is, dan wanneer je het zelf doet. Houd hier dus rekening mee als je het iemand anders laat doen. De kosten van een betonvloer egaliseren zijn afhankelijk van verschillende factoren, maar er kan gesteld worden dat er uit kan worden gegaan van de volgende punten. Bij het voorbereiden van de vloer heb je snel cement nodig, wat ongeveer €10 zal kosten.

Vervolgens heb je primer nodig, waarbij bij een verpakking van 2,5 liter uit kan worden gegaan van €15 tot €20. Toch is dit ook afhankelijk van de poreusheid van de vloer. Hoe poreuzer deze is, des te vaker je deze vloer moet behandelen. De kosten van het egalisatiemiddel zelf zijn afhankelijk van de vorm die je kiest. Wanneer je kiest voor cement voor een betonvloer egaliseren, dat je zelf moet aanmengen in plaats van een kant-en-klaar middel dan ben je vaak goedkoper uit. Dit kost ongeveer €18 euro en dan krijg je 25 kilo.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-betonvloer/