Houtenvloeren Bax
Image default
Woningen

Waarom een beton cire vloer kiezen?

Een beton cire vloer is een betonnen of een betonlook gietvloer, die van een sterk product is gemaakt. Dit komt doordat het niet zoals gewoon cement met water wordt gemengd, maar met een bepaalde speciale hars. Hierdoor wordt de vloer enorm sterk, maar ook flexibel tegelijkertijd. De beton cire vloer is waterdicht en van hoogwaardige kwaliteit. Om het helemaal af te werken, wordt er een sealer gecombineerd met een PU-lak. Deze lak bestaat uit twee componenten en de vloer is op elke ondergrond aan te brengen. Het beton kan dus zowel op de vloer als op andere ondergronden, zoals de wand, aangebracht worden.

Water en slijtvast

Een beton cire vloer is niet alleen hard genoeg om niet te scheuren, hij is ook bestand tegen meerdere dingen. Zo is de samenstelling van de componenten en de afwerking van de vloer ook nog eens watervast. Het is niet de bedoeling om het water er heel erg lang op te houden, doordat het na een langere periode wel vlekken achter kan laten. Het kan eventueel wel in de badkamer gelegd worden, maar dan moet het naderhand wel goed droog gemaakt worden om dit te voorkomen. Het stucwerk van de beton cire vloer heeft nog een speciale coating eroverheen, zodat het ook krasbestendig is.

Een goede keuze om te gebruiken

De beton cire vloer heeft geen voegen, waardoor het ook in wat nattere ruimtes kan worden gebruikt. Doordat er geen vocht kan blijven zitten, is er ook geen kans op schimmels en bacteriën. Ook voor de afwerkingen van wanden of keukenblokken geldt dit, waardoor het beton een stuk hygiënischer is dan andere materialen. Door de coating die erop zit is het makkelijk schoon te maken, vaak alleen maar met water. Mochten er wel schoonmaakspullen gebruikt worden, dan blijven er nergens resten achter wat eventueel schadelijk kan zijn.