Houtenvloeren Bax
Image default
Bedrijven

Verkoop je vordering en vermijd risico

De goede verkoop van een vordering kan je doen om meerdere redenen, maar de meest voorkomende reden is wel dat er een debiteur is die de rekening die je hebt opgestuurd maar niet betaald. Je hebt een eigen onderneming of je werkt voor een bedrijf die beslissingen moet nemen en die zijn afhankelijk van de betalingen van de debiteuren. Het bedrijf moet strategieën aanpassen, omdat de liquide middel niet meer representatief zijn voor hetgeen dat ze horen te hebben, omdat de debiteuren maar niet betalen. Dat hoort natuurlijk niet zo te zijn en daarom is de verkoop van een vordering ook een erg slimme keuze. Op die manier heb je namelijk zekerheid van je geld en kun je hier beslissingen op afstemmen en strategieën maken.

 

Tussenschakel

Wanneer je kiest voor de verkoop van een vordering weet je wel dat je een percentage kwijt bent aan het incassobedrijf dat je hier als tussenschakel tussenin zet. Maar lieer een percentage kwijt en zeker weten dat je het geld ook echt ontvangt, dan dat je het risico loopt dat je het geld helemaal niet meer terugkrijgt. Dit risico neemt het incassobureau van je over en gaat voor jou achter de debiteuren aan die maar niet willen betalen. Je kunt een vordering niet alleen maar als een bedrijf verkopen, maar het is ook mogelijk om dit te doen wanneer je een particulier bent en nog wat crediteuren open hebt staan.

 

Je geld snel ontvangen

Het is natuurlijk onwijs vervelend wanneer je het geld dat je nog tegoed hebt van iemand of een bedrijf maar niet ontvangt. Daar steekt het incassobedrijf een stokje voor en je kunt je vordering dan ook aan hen verkopen zodat zij dit van je kunnen overnemen en je kunnen helpen. In een korte periode zullen zij ervoor zorgen dat dit alsnog wordt vertaald.