Houtenvloeren Bax
Image default
Verbouwen

Trapverf

Zoals het woord zelf al zegt wordt trapverf gebruikt om een trap te verven. Echter zijn er meerdere factoren waar je op moet letten als je trapverf wilt gaan gebruiken. Zo wordt aangeraden om verf te nemen op waterbasis. Deze verf stinkt niet en wordt nadat hij opgedroogd is keihard. Door deze harde laag is de trap geheel beschermd tegen stoten en krassen. Echter heeft deze verf wel veertien dagen nodig voordat de lak volledig is uitgehard en je er met schoen op kunt lopen. Een andere factor waar je rekening me moet houden is het aanbrengen van een primer op de kale trap. Zo pakt de verf beter en wordt het ook een stuk mooier. Verder heb je ook nog anti-slip trap lak die ervoor zorgt dat je minder snel uitglijdt als je bijvoorbeeld met sokken op de trap loop. Daarnaast heb je ook nog een verschillende glansgraad die gebruikt wordt. Je kan kiezen uit hoogglas, halfglans, zijdeglans of matte trapverf.

Trap voorbereiden

Je weet nu waar je rekening mee moet houden bij het kopen en kiezen van trapverf. Nadat je verf hebt gekocht kan je aan de slag met je eigen trap! Ik ga je uitleggen hoe je dit het beste kunt doen. Begin met het schilder-klaar maken van je trap zodat de verf goed hecht. Dit doe je door eerst alle oude en afbladderende verf te verwijderen. Vervolgens ga je kijken of er beschadigingen in de trap zitten. Is dit het geval? Dan kan je dit gemakkelijk oplossen door plamuur te gebruiken. Daarna maak je de ondergrond goed schoon met ontvettend reinigingsmiddel. Als dit klaar is moet je de trap goed schuren zodat de ondergrond ruw is en de nieuwe verf goed hecht. Ook is het belangrijk om de omgeving van de trap goed af te plakken. Zo voorkom je dat er verf op de muur of vloer terecht komt.

  

Trap verven

Omdat een trap normaliter veel wordt gebruikt wordt het aangeraden om minimaal één laag grondverf aan te brengen. Als je voor optimaal resultaat gaat dan kan je beter twee lagen grondverf aan brengen. Dit kun je doen met een roller en voor zijkanten of hoeken kan je een kast gebruiken. Als de grondverf goed is opgedroogd kan je beginnen met het verven van de trap. Het is het makkelijkste om dit van boven naar beneden te doen en dit trede om trede te doen. Zo kan je de trap blijven gebruiken terwijl de helft van de trap nog nat is. Breng per trede een paar strepen verf aan en verspreid deze door horizontale bewegingen te maken. Zo dekt de verf het best en voorkom je dat je stukjes vergeet. Als het verven klaar is is het belangrijk dat je de trap aflakt zodat de lagen verf goed beschermd blijven.

https://www.ankerstuyshop.nl/trapverf.html