Houtenvloeren Bax
Image default
Eten en drinken

Rijst Al Raii koken

Het koken van rijst Al Raii is net even anders dan de rijst dat je normaal gewend bent om te koken omdat het een unieke soort rijst is. Het is een rijst vol van smaak en waarmee je heerlijk gerechten kunt maken.

Je kunt Rijst Al Raii het best met een rijstkoker koken en hierbij hoef je zelf niet veel te doen maar als je geen rijstkoker hebt moet je wel even goed opletten. Vul een kleine beker met Rijst Al Raii en doe dit in een kookpan. Voor iedere persoon is een beker rijst genoeg. Voor 3 personen doe je bijvoorbeeld 3 bekers met rijst en daarna was je de rijst in de pan. Je giet iedere keer het water weg tot het een heldere kleur heeft. Je giet daarna het water voor de laatste keer weg en gebruikt dezelfde beker om 1 beker water in de pan te doen voor iedere beker Rijst Al Raii dat in de pan zit.

Daarna voeg je een kwart theelepel zout toe met een beetje rijstolie. Je laat het water vervolgens aan kook komen en giet het daarna af. Daarna laat je de Rijst Al Raii nog drie kwartier op een laag vuur staan en het is klaar.