Houtenvloeren Bax
Image default
Bedrijven

Overweeg een vloercoating in plaats van een volledig nieuwe vloer

Wanneer bedrijven een nieuwe vloer willen, kan dit vanuit twee redenen zijn. Ten eerste is de bestaande vloer aan vervanging toe, of er moet een nieuwe vloer gelegd worden. Een nieuwe vloer is een flinke investering waarbij levensduur, eigenschappen en prijs tegen elkaar afgewogen moeten worden. Een optie die nog wel eens vergeten wordt, is een vloercoating aan laten brengen. Een vloercoating van epoxy is al verkrijgbaar vanaf 25 euro per vierkante meter. Kortom, een zeer interessante optie om te overwegen.

Een volledig nieuwe uitstraling van de vloer voor de helft van de kosten

Een nieuwe epoxy gietvloer is niet duur. Deze gietvloer zit rond de 50 euro per vierkante meter. Echter in sommige gevallen, wanneer bijvoorbeeld de ondervloer nog vormvast en sterk is maar er oud en gebruikt uitziet, is het aanbrengen van een nieuwe vloercoating voldoende. Met de prijs van 25 euro per vierkante meter, is dit een zeer interessante optie voor grote bedrijven, magazijnen, werkplaatsen of showrooms. Bovendien kan de vloercoating in iedere gewenste kleur gemaakt worden.

Extra eigenschappen aan de vloer toevoegen

Een reden waarom bedrijven een nieuwe vloer nodig hebben, naast veroudering van de bestaande vloer, is omdat de bestaande vloer niet aan de eisen voldoet. Dit kan vanuit hygiënisch oogpunt zijn, veiligheidsoogpunt of omdat de vloer statische elektriciteit moet geleiden. Ook voor deze wensen is een volledig nieuwe vloer laten leggen niet altijd nodig. Dezelfde eigenschappen, zoals een antistatische vloercoating of antislip coating kunnen met een coating bereikt worden. En nogmaals, dit tegen een fractie van de kosten van een volledig nieuwe vloer. De vloercoating overwegen is dus zeker de moeite waard.

Vloercoating voor parkeergarages

De eisen die aan een ziekenhuisvloer gesteld worden zijn hoger dan die van parkeergarages. Toch wil je voor de parkeergarage ook een nette vloer waar vocht en chemicaliën niet in kunnen trekken. De vloercoating kan dit bewerkstelligen. Deze wordt direct over het beton aangebracht en werkt als een beschermende laag. Hierdoor is de vloer ook makkelijk te reinigen. Daarnaast kunnen in de vloercoating markeringen en belijningen aangebracht worden. Heb jij te maken met regels voor bodemverontreiniging en moet je een vloeistofdichte vloer hebben? Dan is een coating overwegen zeker de moeite waard.

Zelf vloercoating aanbrengen of laten doen?

Een vloercoating aanbrengen lijkt makkelijk. Bij sommige mensen leeft zelfs het idee dat het niet meer omvat dan het leeggieten van een emmer waarna de vloer zichzelf nivelleert. Deels is dit ook zo, maar de voorbereiding is cruciaal. Doordat de coating een dikte heeft van slechts 0,2 of 0,3 mm, zul je alles door de coating heen zien. De specialist voor het aanbrengen van de vloer zal nauwlettend de bestaande vloer inspecteren. Indien nodig voert hij voorbereidingen uit, zoals oneffenheden repareren of een extra hechtende primer aanbrengen.

In gesprek met een vloerspecialist

Wanneer je meer wilt weten over de optie van een vloercoating aanbrengen, ga dan eens in gesprek met een specialist van G-vloeren.nl. Een bedrijf die coatings aanbrengt, kan een offerte opmaken op basis van jouw wensen. Maar, belangrijker nog, kan jou proactief adviseren in de opties die je hebt.