Houtenvloeren Bax
Image default
Meubels

Een houten badkamermeubel: een eyecatcher voor je badkamer

Een houten badkamermeubel is een stijlvolle en functionele manier om toiletartikelen, extra wc-rollen en nog veel meer vin op te bergen. Als je van een opgeruimde badkamer houdt en deze toe is aan een restyling, dan is dit een handige én mooie oplossing. Want de badkamer is meer dan alleen een plek om je klaar te maken op drukke doordeweekse ochtenden. Het is ook een ruimte waar je even terug kunt trekken na een lange, drukke werkdag. Ademt elke vrije centimeter chaos uit doordat er zoveel rommel zichtbaar is? Dan kun je het wel vergeten om te proberen te genieten van een ontspannend bad of een verwensessie.

Een stijlvol houten badkamermeubel betekent dat je toiletartikelen en schoonheidsproducten kunt verbergen. Waardoor oppervlakken vrij blijven van spullen en je badkamer rustig, vrij van rommel en super georganiseerd blijft. De beste manier om een ontspannend toevluchtsoord te creëren!

Hoe kies je het juiste houten badkamermeubel?

Bij het kiezen van een nieuw badkamermeubel zijn er een paar dingen die je moet overwegen. Zoals de grootte en stijl van je badkamer en je opbergbehoeften. Dit zal het makkelijker maken om het beste badkamermeubel te kiezen. Het is belangrijk dat je kast zowel stijlvol als functioneel is. Kasten zijn er in verschillende maten en stijlen. Voor elke badkamer, groot of klein. Je kunt ook kiezen uit badkamermeubelen met wandbevestiging, spiegelkasten en hoge badkamermeubelen. Er is zoveel keuze, dat er altijd wel een kast te vinden is die perfect bij je badkamer past.

Bepaal wat je nodig hebt

Het is een goed idee om te bepalen wat je van je badkamermeubel verwacht en in wat voor soort badkamer deze gebruikt gaat worden. Een drukke gezinsbadkamer zal een kast nodig hebben met veel opbergruimte voor de toiletartikelen van iedereen. Terwijl een kleine badkamer misschien al voldoende heeft aan een kleine kast voor een paar essentiële items. Voordat je gaat winkelen voor een nieuw badkamermeubel, moet je eerst je budget vaststellen. Zodat je de opties kunt beperken. Hoe specifieker je budget, hoe makkelijker de keuze.

Maak een ontwerp

Beoordeel de beschikbare ruimte voor het houten meubel door alles goed op te meten. Hou hierbij rekening met deur- en raamopeningen en bestaande armaturen. Kasten variëren sterk in grootte, dus je moet er een kiezen die het beste in de ruimte past. Kies een te kleine kast en hij staat verloren in een grote badkamer, en een te grote kast zal belachelijk lijken in een klein badkamer. Er moet voldoende ruimte zijn om de deuren volledig te kunnen openen. Teken de badkamer op schaal op papier en markeer de deuren, ramen en armaturen. Maak een aantal sjablonen op schaal voor verschillende maten badkamermeubels en rangschik de sjablonen op de schets tot je tevreden bent over welke kastmaat goed in de ruimte past.