Houtenvloeren Bax
Image default
Woning en Tuin

De do’s and dont’s op het gebied van houten vloeren

Houten vloeren zijn echt weer helemaal terug van weggeweest. Maar waar de vloeren die vroeger in huizen werden gelegd erg klassiek waren, is deze stijl nu oubollig. Er zijn nieuwe trends bij houten vloeren voor in de plaats gekomen. En er zijn ook genoeg stijlen van houten vloeren die zeker niet het proberen waard zijn. Welke stijlen je je aan kunt wagen en welke niet? Dat vind je allemaal in deze blog.

Do: Een houten vloer met visgraatmotief

Waar vloeren met visgraatmotief vroeger alleen in erg luxe huizen werden gevonden, zijn vloeren met visgraatmotief nu ook te vinden in alledaagse huizen. Vroeger was een vloer met visgraatmotief erg duur en dus een teken van rijkdom. Visgraatvloeren zijn nu veel beter betaalbaar en erg een moderne keuze voor in je huis. Een houten vloer met visgraatmotief zorgt voor sfeer en brengt variatie in de ruimte. Een vloer met alleen rechte planken wordt namelijk ook snel saai. Tevens past een vloer met visgraatmotief bij elke interieurstijl. Een echte alleskunner dus!

Don’t: Een houten vloer met te veel kleur

Wanner je een houten vloer uitkiest die veel kleur bevat, heeft dit alleen maar nadelen. Ten eerste maakt de kleur de ruimte druk en oogt deze zo kleiner. Ook verkleurt een gekleurde vloer vaak erg snel, waardoor je uiteindelijk met een kleur vloer zit die veel minder mooi is dan eerst. Daarnaast moet een gekleurde vloer vaak geschuurd en gelakt worden om de kleur te behouden. Een houten vloer met veel kleur zorgt dus voor veel onderhoud en een lastige inrichting.

Do: Breed laminaat

Breed laminaat is al langer een trend op het gebied van vloeren. Het kiezen van breed laminaat zorgt ervoor dat je woning veel ruimer lijkt. Vaak wordt breed laminaat gebruikt in huizen met een industriële look. Dit gebeurt dan in combinatie met een beton- of staallook. Maar ook in hele open huizen, zoals huizen met een strand stijl, past breed laminaat erg goed. Ook de grootte van de groeven tussen het laminaat zorgen voor verschillende effecten. Een kleine groef zorgt voor een samenhangende ruimte. Een grote groef zorgt juist voor het benadrukken van de grootte van het laminaat, waardoor dit opvalt.

Gerelateerde artikelen

Waarom een tweedehands wasmachine van Miele nog steeds een goed idee is

Alles over raamdecoratie en de verschillende soorten

Een serre van hoog kwaliteit