Houtenvloeren Bax
Image default
Verbouwen

Een aantal voorbereidingstips bij montage met vloer of tapijtlijm

Het materiaal moet ten minste 24 uur voor de installatie worden uitgepakt, zodat de airconditioning kan worden afgestemd op de temperatuur van de ruimte. Het product moet worden geïnstalleerd op een plaats met een minimumtemperatuur van 18ºC en een relatieve vochtigheid van 65%. De vloertemperatuur moet op 10ºC worden gehouden.
De meeste tapijttegels kunnen worden geïnstalleerd op vloeren met verwarmingssystemen, zolang de maximale temperatuur niet hoger is dan 27ºC. De verwarming moet ten minste 48 uur voor de installatie worden uitgeschakeld. Het uiterlijk van het tapijt hangt af van de omstandigheden van de ondervloer, dus de voorbereiding van dit oppervlak is van groot belang.

Tapijtmontage met tapijtlijm of vloerlijm is een steeds populairdere optie vanwege het gemak ervan, omdat het compatibel is met vrijwel alle soorten vloeren. Daarom presenteren we enkele tips en curiosa over tapijtlijm.
De tapijtplaat zorgt voor een eenvoudigere installatie, vervanging voor onderhoud en reiniging, dankzij de manier van monteren. Dit type tapijt bestaat uit platen van 50 bij 50 cm, die met behulp van een lijm op waterbasis op de vloer worden geplakt, wat zorgt voor een onmiddellijk gebruik van de omgeving snel na de installatie, een grotere veiligheid en gemak voor eventuele noodzaak tot verwijdering of vervanging.
Maar natuurlijk moeten er voorzorgsmaatregelen worden genomen op het moment van de installatie, ongeacht het gebruiksgemak. Tapijt kan op bijna elk type vloer worden aangebracht, maar voordat met de installatie wordt begonnen, moet de vloer vlak, stabiel en schoon zijn.

Manieren van installatie
Er zijn drie verschillende manieren om tapijten te installeren:
1. Installatie met contactlijm, een permanente lijm die gebruikt wordt voor tapijten of in speciale tapijtplaat situaties zoals op traptreden.
2. Installatie met permanente lijm op waterbasis die bestaat uit het rechtstreeks verlijmen van het tapijt op de vloer, maar die het mogelijk maakt de planken te verwijderen indien nodig.
3. Installatie met lijm, gemaakt door middel van een lijm die het mogelijk maakt de tapijttegels aan elkaar te lijmen. In dit geval kleeft het tapijt niet aan de vloer, deze installatietechniek wordt aanbevolen voor kleinere bedrijfsomgevingen.

https://www.spuitlijmconcurrent.nl/tapijtlijm