Houtenvloeren Bax
Image default
Bedrijven

Duurzamer leven is niet moeilijk

Iedereen weet wat er met het klimaat aan de hand is, de temperaturen stijgen, de bosbranden en orkanen nemen toe. Om maar te zwijgen over de stijgende zeeniveaus vanwege de smeltende ijskappen.

We weten dus ook allemaal dat de verandering bij onszelf begint en hiervoor hoef je niet je gehele leven drastisch om te gooien. In deze blog gaan we het hebben over een aantal kleine aanpassingen die jij nu kunt doen om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Zeg nee tegen eenmalige producten

Door je eigen boodschappentasje, koffiebeker en waterfles op zak te hebben kan je al een heleboel van deze eenmalige producten vervangen. Daarnaast kun je producten vervangen, zodra ze aan vervanging toe zijn, met duurzamere alternatieven. Denk hierbij aan bamboo tandenborstels of houten afwasborstels. Dit zijn allemaal kleine aanpassingen.

Minder vlees eten

Een andere manier om jouw voetafdruk te verkleinen is door minder vlees te eten. De beste manier is om vegan of vegetarisch te worden, maar één dag in de week geen vlees eten is ook al een stuk gezonder voor de planeet en voor jouw lichaam.

Vervang het vlees voor een lekker vegetarisch alternatief of haal gewoon meer lekkere groentes in huis in plaats van het vlees. Zo hoef je het niet te missen.

 Zonnepanelen Parkstad

Door zonnepanelen te nemen wek jij je eigen duurzame energie op. Dit is beter voor de bankrekening en de planeet. Door zonnepanelen aan te schaffen bij zonnepanelen Parkstad ben je verzekerd van een goede installatie en service. Dit is gemakkelijk want zij hebben hier vast veel meer verstand van dan jij.

Zodra je zonnepanelen hebt zal de investering zich snel terugbetalen. Met het geld dat jij nu bespaard kan je apparaten gaan vervangen die op gas lopen. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische boiler of een airco. Op deze manier kan je helemaal overstappen op een elektrische en duurzame woning.

https://de-duurzame-jongens.nl/zonnepanelen-parkstad/