Houtenvloeren Bax
Image default
Woningen

De perfecte lamp voor in je slaapkamer

Er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten lampen. Hoe vind je nou een leuke en mooie lamp voor je slaapkamer? Wil je alleen een bedlamp of ook een plafondlamp? Er is zo veel keuze en dat kan het lastig maken om een leuke en goede lamp uit te kiezen. Daarom staan hier een aantal voorbeelden op een rijtje. Hopelijk wordt het zo makkelijker om een goede lamp uit te kiezen voor je slaapkamer.

Tafellampen

Er zijn verschillende soorten bedlampen. Tafellamp is een lampje dat je op het tafeltje naast je bed kunt zetten. Deze lampen zijn handig voor het verlichten van de ruimte vlak voor je gaat slapen. Bijvoorbeeld om te lezen. Het verlicht vaak niet de hele ruimte, maar ze zijn makkelijk aan en uit te zetten en je hoeft er meestal niet je bed voor uit. Bij het kiezen van een tafellamp moet je denken aan twee dingen: de stijl en het soort verlichting. Je wilt natuurlijk dat je lamp bij je kamer past! Wat voor stijl heeft je kamer? Kies voor een stijl lamp dat daarbij past. Bijvoorbeeld modern of juist klassiek. Misschien wilt je wel een mooie rieten lamp. Ook komen tafellampen met verschillende soorten lichtbronnen. Denk hierbij aan gloeilampen, spaarlampen en ledlampen. Denk goed na over wat voor lamp je nodig hebt en wilt hebben.

Muurlampen

Muurlampen worden aan de muur vastgezet en zijn prima voor het verlichten van een ruimte en worden soms ook gebruikt voor accentverlichting. Met dit laatste kun je een sfeer creëren in je kamer. Ook kun je accentverlichting gebruiken om bepaalde voorwerpen zoals een schilderij of een boekenkast beter te laten opvallen. Net als bij tafellampen is het belangrijk om te denken aan de stijl en de lichtbron. Als je gaat voor accentverlichting moet je ook nadenken over het soort licht. Wil je warm licht of wit licht? Dit kan de sfeer namelijk sterk beïnvloeden. 

Hanglampen

Hanglampen zijn lampen die aan het plafond worden opgehangen. Ze zijn perfect om een kamer te verlichten en kunnen ook als accentverlichting gebruikt worden. Met hanglampen moet je goed opletten waar je ze ophangt. Denk bijvoorbeeld aan de plek op het plafond maar ook de hoogte van de lamp. Hang je hem vlak boven een tafel of hang je hem dicht bij het plafond? Dit kan namelijk effect hebben op het verlichte gebied. Er zijn veel verschillende soorten hanglampen zoals spotlights, pendellampen en koepellampen. Je hebt dus keuze uit een breed scala aan lampen.