Houtenvloeren Bax
Image default
Aanbiedingen

3 tips voor het schoonmaken van uw vloerkleed

3 tips voor het schoonmaken van uw vloerkleed

Vloerkleden in huis zorgen voor comfort, stijl maar ook warmte. Maar net als alle andere voorwerpen meubels in huis moeten vloerkleden regelmatig schoongemaakt worden om er op hun best uit te blijven zien. Hoe vaak u uw vloerkleden moet reinigen hangt af van een aantal factoren, zoals het materiaal van het tapijt, het verkeer en of u huisdieren hebt. In deze blog hebben we een 3 zaken die u in gedachten moet houden bij de beslissing hoe vaak u uw vloerkleden moet schoonmaken!

Materiaal is belangrijk

Het eerste waar u rekening mee moet houden om te bepalen hoe vaak u uw vloerkleden moet schoonmaken is het materiaal waar ze van gemaakt zijn. Natuurlijke vezels zoals wol en katoen kunnen kwetsbaarder zijn dan synthetische materialen zoals nylon, polyester of een sisal vloerkleed. Hierdoor moeten ze vaker schoongemaakt worden. Natuurlijk is het van belang om als eerste het onderhoudsetiket te raadplegen voordat u uw vloerkleed gaat reinigen.

Voetverkeer

Naast het materiaal moet u ook rekening houden met de hoeveelheid voetgangers die uw tapijten dagelijks te verwerken krijgen. Als u een druk huishouden hebt met voortdurend visite, of kinderen en huisdieren, zullen uw vloerkleden vaker moeten worden schoongemaakt dan u alleen woont en zelden bezoekers hebt. In een drukke ruimte kunt u zelfs overwegen een tapijtmat te gebruiken om uw tapijt te beschermen tegen vuil en vlekken.

Huisdieren maken ook een verschil

Als u huisdieren hebt, heeft dat ook gevolgen voor hoe vaak u uw tapijten moet schoonmaken. Aangezien huisdieren voortdurend verharen, zullen ze snel in de vezels van uw tapijt terechtkomen en er matten ontstaan. Voor huizen met huisdieren raden we aan om dagelijks te stofzuigen en eventuele ongelukjes meteen te verwijderen. U moet uw vloerkleed ook om de paar maanden grondig reinigen – vaker als u meerdere huisdieren hebt of als uw huisdier bijzonder slordig is!

 

https://vmusvloerkleden.nl/