Houtenvloeren Bax
Image default
Vakantie

Wat te ontdekken in Brindisi met een huurauto

Brindisi is een belangrijke havenstad aan de Adriatische kust van Zuid-Italië. De stad ligt in de regio Apulië en is dunbevolkt, maar heeft een belangrijke historische rol gespeeld in de ontwikkeling van het zuidelijke deel van Italië vanwege de strategische ligging en de actieve handelsbetrekkingen met het Midden-Oosten en Griekenland.

Volgens de legende is deze stad gesticht door de epische held Diomedes en men gelooft dat er al nederzettingen in Brindisi zijn geweest vanaf de tijd van de Romeinen en de Grieken. Er zijn veel dingen te zien en te doen in deze natuurlijke havenstad. Als je de Italiaanse taal niet machtig bent, kan je Brindisi het beste verkennen met een huurauto. Met een huurauto kan je meer ontdekken en meer doen met je tijd terwijl je in Brindisi bent, bezoek Autoitaly voor meer informatie. Met vele autoverhuurbedrijven zoals lamo, Surprice, Hertz, Goldcar, Flizzr, InterRent, National, Dollar, Europcar, Thrifty, Budget, Enterprise, Avis, Rhodium, Sixt, Firefly, Payless, Green Motion, enz. zal je geen problemen hebben bij het vinden van de juiste auto. Ook kan je best de autoverhuurdiensten vergelijken om een goedkope huurauto te selecteren. Hotels en resorts in de stad kunnen je ook helpen met het vergelijken van autoverhuurdiensten van de autoverhuurbedrijven als je een auto wilt huren binnen een vast budget.

Laten we nu de leukste dingen om te ontdekken in Brindisi eens bekijken.

1. Verken de oude stad

Eenmaal in Brindisi zal je versteld staan van de prachtige oude paleizen, smalle steegjes, charmante oude huizen en prachtige kathedralen. De beste manier om de oude binnenstad van Brindisi te bezichtigen is door je huurauto in het centrum te parkeren en te voet op verkenning te gaan. Mis zeker niet het prachtige Palazzo Arcivescovile of het Aartsbisschoppelijk Paleis dat uitkijkt over het plein. Bekijk ook de prachtige kerk van San Giovanni al Sepolcro, die verborgen ligt in een klein steegje in de buurt van de kathedraal.

2. Prachtige kust en relaxte levensstijl

Parkeer je goedkope huurauto en maak een wandeling langs de kust van Brindisi terwijl je kijkt naar de vele zeilboten en commerciële schepen. Stop om iets te drinken in een van de vele cafés aan de kade terwijl je de heerlijke geur van de Adriatische Zee in je opneemt. Er waait gewoonlijk een zacht briesje waardoor het een ideale bestemming is om de hitte te ontvluchten en even te chillen.

3. Charmante oude huizen

Als je een liefhebber bent van architectuur en geschiedenis, zal je de oude huizen in Brindisi prachtig vinden. De huizen zijn soms lichtjes afgebrokkeld en ze zijn nog niet gerestaureerd. Dit geeft je de kans om de oude architectuur van de stad echt te bewonderen en je fantasie de vrije loop te laten.

4. Heerlijk eten en wijn

Brindisi heeft heerlijk eten te bieden, vergezeld van uitstekende wijn. Deze regio is het land van de olijfolie, geweldige kazen en lekkere groenten. Enkele van de uitstekende wijnen die je hier vindt zijn Sussumaniello, Negroamaro, en de beroemde Primitivo.

5. Bezoek Ostuni, de Witte Stad

Ostuni is een betoverende plaats om vanuit Brindisi te bezoeken. Gelegen op slechts 40 kilometer afstand, kan je wandelen langs de geplaveide straten van deze beroemde Witte Stad. Je kan er winkelen, lunchen of dineren, een drankje drinken in de vele charmante cafés en de exotische restaurants in de open lucht uitproberen. Een reis naar Ostuni zou een onvergetelijke ervaring zijn, een die niet mogelijk zou zijn als je geen huurauto zou hebben.

https://www.autoitaly.nl/