Houtenvloeren Bax
Image default
Mode en Kleding

Wat is de beste manier om je schooltas in te pakken?

Wat is de beste manier om je schooltas in te pakken?

Je schooltas inpakken hoeft niet moeilijk te zijn. Het is belangrijk om niks te vergeten, maar je wil ook geen loodzware tas dragen, vol met spullen die je niet nodig hebt. Je wil natuurlijk goed voorbereid naar school gaan, maar een te zware tas is niet fijn.

Er zijn een paar handige tips die je kunnen helpen bij het inpakken van je schooltas. Met een paar simpele stappen weet je zeker dat jouw school tas goed ingepakt is en dat je goed voorbereid naar school gaat.

Tips voor het inpakken van je schooltas

Bij het inpakken van je schooltas, begin je altijd met de zware spullen. Doe je boeken en mappen en dergelijke dus eerst in de tas, zodat de lichtere spullen in de tas niet worden geplet.

Heb je dagelijks veel boeken en dergelijke nodig voor school? Dan kun je het beste kiezen voor een grote rugzak.   

Zo weet je zeker dat je alles mee kunt nemen, zonder dat je een aparte tas mee moet nemen voor papieren bijvoorbeeld.

De volgende stap van het goed inpakken van je schooltas, zijn de losse papieren, aantekeningen en dergelijke. Eigenlijk is het organiseren van je tas het belangrijkste. Zorg er dan ook voor dat je losse papieren en dergelijke in een snelhechter of map bewaart zodat je ze makkelijk mee kunt nemen.

Ook je schrijfgerei en andere benodigdheden zoals een calculator, een passer en dergelijke, dien je in een etui te doen om je tas overzichtelijk te houden. Als dit allemaal niet in je tas past, dan kun je ook de charm tassen overwegen. Deze zijn modieus en superhandig voor erbij.

Je kunt hier bijvoorbeeld ook je persoonlijke spullen in kwijt.

De beste tips voor een overzichtelijke schooltas

Om het zo handig mogelijk te houden voor jezelf, gedurende je schooldag, organiseer je alles in je tas. Ook kun je je spullen zo goed mogelijk op volgorde proberen te leggen in je tas.

Loop je rooster na en leg je boeken, met bijbehorende schriften en dergelijke bij elkaar op volgorde.

Een rugtas met meerdere vakken is ook aan te raden. Zo kun je eventueel je boeken en je schriften en dergelijke apart van elkaar inpakken.

Maak je tas wekelijks schoon om je tas netjes te houden. Etensresten en dergelijke dien je elke dag uit je tas te halen. Een schone, georganiseerde tas zorgt voor rust!