Houtenvloeren Bax
Image default
Aanbiedingen

Wastafel kopen? De beste tips lees je hier

 

 

In iedere badkamer zijn enkele elementen onmisbaar. Uiteraard bevindt zich in elke badkamer een douche, maar ook een wastafel komt in iedere badkamer voor. Door het grote aanbod is het niet meer zo eenvoudig, een wastafel kopen. Je hebt ze in verschillende soorten, maten en in verschillende materialen. Het is dan goed om eens alles rustig op een rijtje te zetten voordat jij de wastafel voor in je badkamer aanschaft. Hieronder zal ik enkele voorbeelden geven van materialen, vormen en soorten wastafels.

 

 Welke soorten materialen zijn er?

 

Wastafels worden in zeer veel verschillende type materialen gemaakt. Denk aan Keramiek en het welbekende kunststof. Ook is het mogelijk om wat zwaardere materialen te gebruiken. Denk hierbij aan marmer, beton, natuursteen en massief hout. Al deze verschillende soorten materialen geven elk een andere stijl af. Keramiek en kunststof zijn over het algemeen wit en geven een typische badkamer stijl. Marmer en beton zijn over het algemeen wat donkerder getint en natuursteen en hout hebben een wat natuurlijkere uitstraling. Bij een wastafel kopen is het dan ook zeer belangrijk dat je goed let op het materiaal. Het materiaal is wellicht wel het aller belangrijkste als het gaat om de uitstraling en stijl van de wastafel.

 

 Wastafels in verschillende soorten en maten

 

Tegenwoordig is er veel meer mogelijk dan enkel wastafels met een ronde vorm. Zo zijn er ook vierkante wastafels. Ook zijn de dubbele wastafels erg in de mode. Een groot voordeel hieraan is, is dat je makkelijk met meerdere personen de wastafels kunt gebruiken zonder elkaar in de weg te staan. Type wastafels die ook in steeds meer badkamers voorkomen zijn de waskommen. Dit zijn kommen met een kraan die op een tafelblad staan. Deze wastafels geven een tropische vibe.

 

Uiteindelijk is ook de kleur erg belangrijk. In badkamers die met donkere tinten zijn ingericht, staan donkere wastafels uiteraard mooier dan kunststof witte wastafels. Het is dus vooral belangrijk dat wastafels passen in stijl waarin de rest van de badkamer is ingericht.