Houtenvloeren Bax
Image default
Meubels

Professionele meubelen maken? Hier 3 relevante tips!

 

Je hoeft niet altijd alle meubelen te kopen. Je kan er ook voor kiezen om een meubel zelf te maken voor de verandering. Het is dan wel belangrijk dat het meubel stevig wordt en niet zomaar in elkaar stort. Je moet dus van jezelf wel een beetje handig zijn. Kan je wel wat tips gebruiken voor het maken van een meubel? Zoek dan niet meer verder. Hieronder kan je drie tips vinden! 

 

Maak een tekening

 

Een meubel maken zonder voorbereiding wordt wel lastig. Het is dus handig om van tevoren al een tekening te maken van het meubel. Als je nog niet weet wat voor meubel het moet zijn, kan je beginnen met het vinden van inspiratie. Inspiratie opdoen kan online of in woonwinkels. Vervolgens is het handig om alvast de afmetingen van het meubel te bedenken. Moet het meubel in een hoek komen te staan? Meet dit dan goed op.

 

Als je alle informatie hebt verzameld die je nodig hebt, kan je dus een tekening maken van het meubel. Dit hoeft helemaal geen perfecte tekening te zijn. Het enige wat belangrijk is dat je de juiste afmetingen erbij noteert. Zo weet je zeker hoeveel materiaal je nodig hebt om het meubel te kunnen maken. 

 

Verzamel het materiaal

 

Is de tekening af? Dan wordt het tijd om te bepalen wat voor materiaal je nodig hebt om het meubel te maken. Een bekend materiaal voor meubelen is multiplex met hpl. Dit materiaal is namelijk erg stevig, omdat de opbouw zorgt voor een stevige basis. Hiernaast is samengesteld materiaal ook populair voor het maken van eigen meubelen. 

 

Ben je op zoek naar een materiaal die niet zo snel krassen krijgt en goed tegen vocht kan? Dan kan je het beste kiezen voor melamine. Als je een meubel gaat maken, heb je natuurlijk wel een bepaalde afmeting nodig van het desbetreffende materiaal. Dit kan je op maat zagen naar de gewenste afmetingen. Zo wordt het maken van een meubel een stuk makkelijker. 

 

Koop de benodigdheden

 

Naast het materiaal voor het meubel zal je ook andere benodigdheden moeten kopen. Je zal geschikt gereedschap moeten hebben. Welk gereedschap je nodig hebt, hangt natuurlijk een beetje af van de soort meubel die je gaat maken. Maak voor jezelf een lijst met al het gereedschap dat je nodig hebt.

 

Als je niet te veel geld wil uitgeven aan gereedschap, kan je ervoor kiezen om de spullen tweedehands aan te schaffen. Hiernaast kan je altijd even rondvragen in jouw omgeving of er mensen zijn die misschien al een aantal spullen hebben. In dat geval kan je het gereedschap lenen en hoef je er helemaal geen geld voor neer te leggen.