Houtenvloeren Bax
Image default
Meubels

Op zoek naar een chique eettafel?

Ben je niet slechts op zoek naar een eettafel, maar ook naar een meubel die je interieur opwaardeert? Dan kom je al gauw uit bij een houten eettafel, maar je bent er nog niet want er zijn houten eettafels in soorten. Eettafels gaan over het algemeen lang mee, dus zou je er meteen een kunnen kiezen waar je lang tevreden mee kan zijn. In dat geval kom je dan uit bij een tafel van eikenhout. Eikenhouten staat bekend om de hoge kwaliteit en schoonheid. Ga je voor een willekeurige vorm of heb je een specifieke vorm in gedachten? Een ovaal eiken eettafel zal echt wat toevoegen aan je inrichting. 

Voor elk interieur

Eikenhouten meubels passen bij elk interieur, dus kan je ze makkelijk combineren met andere waardevolle meubels, zoals een tuintafel rond. Een ovale eikenhouten eettafel is een echte blikvanger en brengt je eetzaal in een aparte klasse. Natuurlijk zorg je voor een smaakvolle inrichting dus houd je bij het kopen rekening met de bestaande ruimte, zodat de ovale eiken eettafel je keuken niet negatief overheerst. Een ovale tafel neemt namelijk meer ruimte in beslag dan een ronde tafel, waardoor je het zodanig moet plaatsen dat er niet onnodig ruimte verloren gaat.  

Ronde houten tuintafel

Meestal kiest men voor een tuintafel van plastic, omdat die makkelijk in onderhoud is en ook goed alleen te verplaatsen is. Ben jij liever een voorstander van natuurlijke materialen, dan is een ronde houten tuintafel ook een goede keuze. Het hoeft geen robuuste tafel te zijn, maar een van wat lichter hout, zodat het ook eenvoudig verplaatsbaar is. Heb je kleine kinderen, dan is een ronde tafel in de tuin te verkiezen boven één met hoeken, waaraan kinderen zich bij het spelen gemakkelijk kunnen bezeren.

Een eikenhouten eettafel alle moeite waard!

Hoewel een ovale eettafel eikenhout best wel prijzig kan zijn, is het beslist de moeite waard. Deze tafel springt meteen in het oog en brengt je eetzaal op een ander niveau. Het straalt warmte uit, voegt waarde toe aan de omgeving en is daardoor het visitekaartje van de ruimte waarin het komt te staan. De ovale eettafel eikenhout is een echte blikvanger, dus maakt het eigenlijk niet uit als je het centraal of lateral in de kamer opstelt. Het is zo nadrukkelijk aanwezig, dat het niet over het hoofd kan worden gezien. Hoewel eikenhouten meubels een klassieke ambiance hebben, passen ze ook heel goed bij een modern inrichting.