Houtenvloeren Bax
Image default
Onderwijs

Kunst en techniek in elke richting van het MBO

Kunst en techniek in elke richting van het MBO

Welke richting van het MBO je ook kiest, er komen altijd technieken bij kijken. En daarnaast is er vaak heel wat creativiteit nodig om een beroep uit te oefenen. In de richting van media en ICT staat techniek voorop. En toch wordt hier ook een beroep gedaan op de creatieve geest van de studenten. Ga je dan kijken naar dienstverlening en de zorgsector, ook daar kun je niet zonder creativiteit en technieken. In de richting recreatie of interieur is inspiratie onmisbaar. Toch worden ook hier bepaalde technieken gebruikt om deze inspiratie vorm te geven. Je kunt er maar niet vroeg genoeg mee beginnen. Hoe meer je studenten, bijvoorbeeld tijdens een workshop MBO, leren omgaan met experimenteren en technieken, hoe beter ze het later zullen doen. Je studenten leren in de workshop hoe ze technieken en kunst kunnen aanwenden in hun latere beroep.

Kunstzinnig in de technische wereld? Het kan perfect!

Moderne ondernemers doen tegenwoordig vaak een beroep op kunst en creativiteit. Presentaties worden alsmaar levendiger en sprekender. Maar daarachter zit heel wat creativiteit en techniek. Jouw studenten kunnen nu al leren om zo duidelijk mogelijk een boodschap te brengen. Denk aan een workshop infographic of illustratie. Een bouwkundig tekenaar zal zijn werk nog aantrekkelijker maken door er een persoonlijke toets aan te geven. Dit leren je studenten nu al in het MBO. Een van de projecten MBO kan bestaan uit het maken van een egodocument. Tonen waar ze op hun leeftijd mee bezig zijn, is de start naar een mooie presentatie. Dit is geen eenmalig document. Het is een levend portfolio dat telkens weer aangevuld wordt. Op dezelfde manier maken ze later presentaties om hun dienstverlening of producten aan de man te brengen. Als schoolhoofd speel je hierin een belangrijke rol.

Ontdek het grote aanbod workshops MBO

Wil je een workshop of een volledig project MBO organiseren? Dan heb je een zeer grote keuze. De materie die in de workshop aan bod komt, hoeft niet altijd strikt aan te sluiten bij de andere lessen. Laat de studenten gerust kennismaken met ongewone technieken, haal ze gerust uit hun comfortzone. Studenten staan op die leeftijd heel open voor nieuwe dingen en ontdekken graag hun eigen talenten. Zelf iets mogen ontwerpen binnen hun eigen leefwereld is het liefste wat ze doen. Wil je in de workshop de focus leggen op visuele effecten of eerder op audio, laat je ze grime- of camouflagetechnieken ontdekken? Het kan allemaal! Tijdens deze workshops leren ze zichzelf kennen, maar ook hun medestudenten. Ze werken individueel en in groep. Ze ontdekken hoe je door middel van technieken je creativiteit nog meer tot uiting kunt brengen. Geef jij hen deze kans?

https://kleinkunstig.nl