Houtenvloeren Bax
Image default
Woning en Tuin

De verschillende traptypes

Alle trappen worden gekenmerkt door traptreden, een trapleuning en een balustrade. Desondanks zijn er grote verschillen tussen traptypes en zijn zeker niet alle modellen geschikt voor iedere ruimte. Bij het bepalen van een doe-het-zelf pakket van Lamiwood of het installeren van een nieuwe trap is het dus van groot belang om hier een doordachte keuze in te maken. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste trap? Lees dan snel verder of neem contact op met de trapspecialisten van Lamiwood!

Eén van de bekendste en eenvoudigste trapmodellen is de molenaarstrap. Vaak dient deze als Zoldertrap of wordt hij gebruikt als trap naar de vliering. De trap neemt namelijk weinig ruimte in beslag en hoeft niet vaak gebruikt te worden, dus hoeft deze trap er niet uit te springen voor het oog. Wanneer je juist (letterlijk) een andere draai aan je woonkamer wil geven, kun je kiezen voor een wenteltrap. Deze trap beschikt over een Gebogen trapleuning en is ideaal wanneer de woonruimte beperkt is. De wenteltrap gaat namelijk niet schuin omhoog, maar draait om het middelpunt van de trap. Verder bestaat er nog een ander veelvoorkomend traptype, dat gekenmerkt wordt door boven of onder kwarten. Dit kwart slaat op het punt in de trap, waar hij een draai maakt. Zo kan het eerste deel van de trap in een draai omhoog gaan, waarna de trap recht blijft of andersom.

De keuze van het type trap is dus niet alleen afhankelijk van smaak, maar ook van de beschikbare woonruimte en hoeken van de kamer. Laat de keuze voor de trap dus niet alleen gebaseerd zijn op één factor, maar neem alle doorslaggevende aspecten meespelen in de keuze. Heb je naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen over traptypes? Neem dan gerust contact op met Lamiwood!

https://www.lamiwood.nl/

Gerelateerde artikelen

Vloertegels in een restpartij

De do’s and dont’s op het gebied van houten vloeren

Raamuitzetter voor meer ventilatie